Friday, February 26, 2010

cubby=cute VS kurus=sexy

(aku dalam dilemma. sowi pic nih cam sexy ckit but cute sangat la!!)


hurm......tajuk yang alwayz bermain kat mind aku sekarang nih. aku sekarang nih nga berdiet tahap gaban untuk achieve aku nyer ideal weight. aku mengikut diet yang sihat kay. yerla kan tak baik untuk kesihatan kalo aku nih dalam keadaan obese tahap satu. nih semue salah mak aku coz alwayz masak yang sedap-sedap. (mum i juz kidding kay!!!)


actually progress aku berjalan lancar. aku da turun dari range 80-an ke 70-an. tahniah buat diri aku nih..... huahahah. bukan senang tau nak turun. tapi lately my frendo said:

"alo, ko jangan la kurus. nanti ilang ko nyer cuteness. ko nyer trademark tuh" "ko ingat kalu kurus tu cantik ker? aku lagi suke kalo ko macam sekarang" "ko nih tak sesuai la kalo kurus"

(cedih la aku cam nih..uwaaaa)


alamak. terhilang aku nyer semangat nak kurus nih. ala even aku kurus pun, aku still orang yang samer pe. cume kurus ckit jer.okay kan. kawan-kawan. sokong lah niat murni aku nih. bukan nak menyeksi or ape. juz nak jaga kesihatan. yer la kan. aku selalu cakap macam nih kat frendo aku

"badan aku nih aku nak pakai lame, kalo leh aku nak tengok cucu aku kawin"


heheheh. lagi pun if aku dalam range my ideal weight, aku dapat elak banyak penyakit kan. or in other words lagi sihat la kan. selain itu, aku lak leh ikut fesyen yang terkini. tapi don't wolly. not the sexy one kay. tero still like the previous tero. nothing change and dat is the fact!!!!!!!!!


PS : angan-angan mat jenin aku aku nak badan macam my favourite super model Adriana Lima. gosh she so gorgeous!!!!!!!!

(tah leh dapat ke tak jadi seperti ini)

9 comments:

aneszailani said...

aku vote untuk chubby = cute.. =)

TeRRoRRiZZ said...

bagus!!!!!!

MéuzAngelo™ XXIII said...

kene la ade komitmen.. bukan mkn je jage.. kene la gak work up.. nnt ade lebih2 kulit yg gelebeh.. huhu..

chaiyok2..!! ;D

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

selamat berjaya!!!

TeRRoRRiZZ said...

maceh zikr.......

emezul said...

haha.. alahai tero..cmtu kan da ok..nk krus g pon ok gak,,tapi msalhnye time cuti sem.. makan je kejenye..cm ne nk krus nih..marah ni..cuti sem jgn makan byk2..g kje..xdela pkir msakan mak je kan,,haha

TeRRoRRiZZ said...

sebagai salah satu strategi.......
aku nak keje sambilan sblm posting....
so tak la dok kat umah jer.
ok x??????

aneszailani said...

aku angkat tgn tinggi2..hehe

TeRRoRRiZZ said...

heheheh........
maceh.....
aku nak bli cam slr...
huahahaha