Wednesday, June 2, 2010

Hilang 'Dare' 18SG

(sekadar gambar hiasan)


SAKIT!!!!!!!!!!!!!


itu lah perkataan yang pertama terpacul dari mulut aku. even ni bukanlah kali pertama aku hilang dare tapi kali nih lain sikit. oh ye, sebelum aku menyambung aku punya celoteh nih, 'dare' yang aku maksudkan tu ialah darah. jangan fikir bukan-bukan tau. kredit kepada Tan Sri Samivellu sebab bikin dengan membuat ayat yang memang letop lagi kontroversi "DERMA DARE". saja nak buat entry aku kali nih gempak gitu. OPSSS..


(alat yang digunakan)


kali ni destinasi 'hilangnya' dare aku nih dekat hospital tuanku jaafar dekat seremban. memang aku dah wajibkan diri aku setiap 2 atau 3 bulan sekali aku akan derma darah. aiceceh. bajet macam baik sangat jer. walaupun aku 'derma' darah dekat benda lain setiap bulan tapi nurse cakap kita perempuan nih tetap kena derma darah. umpama kita buang darah kotor and generate darah yang baru. macam tu lah.


(check tekanan darah. pam jangan tak pam)


ini kali yang kelima aku berjinak dengan arena derma menderma nih. start tahun lepas lah. sebelum nih aku belum pernah lagi la pening-pening or nak pengsan lepas derma darah. tapi hari nih boleh aku nak pengsan. sampai pucat-pucat lah muka aku yang gebu nih. kalah mangse kene geget drakula. serius aku malu jugak lah. dah la datang sorang. kalau ikutkan hati nih nak aje aku lari lintang pukang macam orang nak kene tanduk dengan babi hutan tapi apakan daya. nak berdiri pun tak mampu. pasrah jer lah. nurse yang cucuk aku kali nih pun agak GANAS jugak la. walaupun dah suntik ubat pelali tapi mase dier tonyoh jarum tu tetap rase sakitnye. senget-senget muke aku tahan sakit. rase macam dier bukan cucuk salur darah tapi otot tangan aku. adohai.....


(gemok betul bag darah aku. kenyang drakula sebulan)


apa pun ini tak mematahkan semangat untuk terus meng'hilang'kan dare aku di mana-mana hospital. sapa kata kalau kita derma darah badan akan naik. dah melantak tak ingat dunia, pagi petang siang malam mengunyah jer memang la badan naik, pastu boleh salahkan aktiviti mulia nih. emo aku. hhohoohohho....

p/s : di sini aku serta sekali video macam mana prosesnye hilang 'dare' nih.

video

marilah menderma dare. tapi janganlah kita menghisap dade.........

15 comments:

nurul nadia said...

cmne anne bleh ade dlm video nih?

TeRRoRRiZZ said...

alamak lope nak mention video nih aku shoot kali ke empat aku derma dare...heheheh
dengan anne

noor afzan said...

amboi...
hilang darah eh..?
sayapun nak jugak la..
ahaha~

emezul said...

bile tuh??
baru2 ni ke??
tu pasal..nper n ade lo.. hoho

Faheem Jr said...

auw...panas betul 'dare'ni... :P

Ibu kata dah delete akaun facebook

hentakbelipat said...

perghh...ayat die "bukan pertama kali hilang dare" memang buat aku hilang akal bace...hahahaha

TeRRoRRiZZ said...

noor afzan : sila derma darah ande...
ramai yang memerlukan...
hahahahahahah

TeRRoRRiZZ said...

Faheem Jr: memang panas...kalau tak panas tak bezz.....

TeRRoRRiZZ said...

emezul : ooo. anne ader sebab video tu aku amik kali ke empat aku derma. aku gi ngan ane kat hospital johore sulatanah aminah....

TeRRoRRiZZ said...

hentak berlipat:jangan hilang akal........sajer nak buat gempak....hohohohoh

fikri FAUZI said...

saya ade pengalaman derma darah..sangat seronok ;D

The Hetzel said...

xpnah derma darah..takut.jarum bsau gila!tapi nk sgtttttt.org kata berat bdn bertambah kalu drma darah.btol ke?

adieha said...

aku tak penah derma darah. tatau pesal. takut kot. hahahaha. even blood type sendiri pon tatau. haihh.

tahniah la ye.. sbb dah byk kali derma darah. bile la nak menderma ni.. T_T

TeRRoRRiZZ said...

fikri FAUZI :plus dapat pahala

The Hetzel : tak bertambah. maintain jer

adieha : chaiyok2.......

Tots.. said...

aku tak kenal ko.. tp saje dok bace2..tp aya last takleh blaaa.. klakar betul.. ayat tu la yg aku suka dok guna pun sbelum ni...

"
marilah menderma dare. tapi janganlah kita menghisap dade........."