Saturday, June 12, 2010

Selamat Tinggal Perawanku

(ehsan dari en. GOOGLE)

"tibalah masanya aku izinkan seseorang mengambilnya setelah bertahun lamanya 'perawan'ku nih aku jage. aku rase aku cukup bersedia untuk itu. setelah bertahun menyulam kasih, cinta dan sayang, inilah saja bukti terakhir untuk si dia bahawa aku betul-betul menyintainya," bisik hatiku.


puitis abis ayat di atas. menangis melalak-lalak cikgu BM aku, sebab berjaya ajar anak muridnye (aku lah, saper lagi) menghasilkan ayat yang mempunyai nilai sastera yang tinggi (macam haram sebenarnye. nak muntah aku). jangan salah faham ye. aku nih boyfren pun tarak tetibe nak kawin. ajaib bin mustahil.

(on da way ke kenduri kak Eza)

tak la. minggu lepas (bapak dah berabuk ceritenyer), aku pergi temankan akak aku ke kenduri kawan sepejabat dier. kak Eza name diberi. aku nih memang suke menyemak dekat mane-mane kenduri kawin nih. dah memang habit kot, bukan habitat tau. kak Eza nih memang sporting. even baru first time aku jumpe dier tapi siap boleh borak-borak and dier layan jer kepale otak aku yang kurang waras nih (aku kurang waras sahaja tapi tak gile OK!!!). suami dier pun same, maaf name dier aku lope lah. seminggu dah berlalu la katekan. aku nak amik pic yang daring ala gedik-gedik santai dier ikut jer. heheheh. memang bezzz la.

(ni lah kak Eza and hubby nyer)
*suke pulak aku tengok. kalau cium lagi bezzzah*

antara hantaran pengantin
*nak rembat kek secret resepi leh tak???*

(amik berkat pengantin. mane tau aku next)
*gatai nak mampus*

(alamak. kak dayah tak nampak. biyane)
*nampak tangan pun OK pe*

(akak aku nak pic gedik-gedik santai jugak)

tapi ade satu yang aku tak puas hati dengan majlis akak Eza nih. orang yang datang dok men"sumbang"kan lagu kat majlis ni semua pilih lagu yang sedeh-sedeh. ade ke patut nyanyi agi "kalau menjadi janda". orang tu baru nak bina masjid, korang pergi doakan pulak si pengantin nih cepat cerai-berai. TAK PATUT. oppsi. ter"emo" pulak. aku pun men"sumbang"kan satu lagu. hehehe. jangan risau suare aku sedap (bapak perasan tahap cipan). aku nyanyi lagu RADJA "takkan melupakanmu". hepi lah sikit lagu nyer. kalau tak semue lagu orang dolu-dolu. aku pun tak pernah dengar dan tak sedap. Ahaks.

(dengan tanjak pengantin lelaki pun aku nak??? layan jer lah)

(sila fokus pada bunga penanggah tu OK)
*abaikan hanger kaler hijau and mate juling aku yek*

disebabkan aku tak puas nak melalak dan menyekse anak tekak aku kat majlis orang. aku, akak aku and kak dayah pergi sambung karaoke dekat KBOx senawang. pe lagi. terkinja-kinja aku macam beruk mak yeh dalam bilik karaoke tu. disebabkan kitorang semue pakai baju kurung (baru balik kenduri lah katekan) memang menjadi perhatian ramailah mase nak masuk kat tempat karaoke tu. siap ade orang bagi salam lagi. dah orang beri salam kene jawab babe. tapi memang bezz sesangat lah. nge nge nge.

(dalam bilik karaoke. eleh malu-malu konon)

P/S : semoga Kak Eza dan seami kekal hingga ke akhir hayat dan dikurniakan anak yang baik dan berguna macam AKU.

10 comments:

nurul nadia said...

tajuk entry tak boleh belah...haha..

TeRRoRRiZZ said...

biese lah...
sekali sekale...
tapi betol per

cikCEPET said...

ahahaa~
bgos..!! ajen g knduri..
ta cm cepet knduri dpn uma pown gdik segan bagai na p mkn je pown..

:))

NaNaJoe said...

wey~~~
g karok blakang umah aku jew tu..
tp ko kemut nak ajak aku kan?
cettt1!~~ :P

[S]itie [B]Um [B]Um said...

pinkish!! i like!

TeRRoRRiZZ said...

cikCEPET : heheheh. jangan segan...rezeki tuh!!!!

TeRRoRRiZZ said...

NaNaJoe : kalau aku kawin nanti kite karok sampai pagi kay nana...jagan emo...hohoho

TeRRoRRiZZ said...

[S]itie [B]Um [B]Um: kita tak serupa....

hottie said...

ak ske brazil gak.......tp aritue tgk game argentina....ati ak dh tgugat.......huhu

Ted-d said...

Wah...
awak minat patong lembu?
jeles ni...
sbb sy minat jugak..
tp yng awak besar..
beli kat ne?ehehe