Saturday, April 10, 2010

Tragedi beberapa minit yang lalu....KebaBOM!!!!!

Innalillah!!!!! jangan salah faham kay. tidak semestinyer kita menyebut innalillah mase orang meninggal dunia jer tau. ketika kite ditimpa musibah pun boleh. okay. berbalik kepada topik belog aku, tadi lepas aku beli makanan(macam biase lah tapau) aku boleh lope kunci motor aku kat motor. actually memang selalu gak la tinggal kunci dekat motor nih. so patah baliklah kan. kang tak pasai-pasai aku nyer motor pergi tak kembali lagi kang. on the way nak pergi kat motor, tetibe jer


KEBABOM!!!!!!!!!!!!!!!!




ya Allah! ader kemalangan. sebijik kereta honda city(kereta idaman aku) melanggar sebiji motor yang ditunggangi oleh 2 gurl Chinese. tengok dari gaye gurl tu macam nak pergi lib coz ader buku and soalan past year dekat bakul motor dier. and kereta tu pulak dinaiki oleh seorang gurl melayu. serius aku terkejut. coz kuat jugaklah bunyi dentuman tuh. aku boleh pulak tercegat macam park guard sambil terlopong tengok kejadian tuh. bukan tak nak tolong tapi aku terkejut sangat sampai terase macam roh aku keluar jap dari badan aku. tetibe kawan aku huda tegur suruh aku tolong. baru aku nyer roh masuk balik dalam badan aku.


(selepas kejadian sorang terpekik sorang hentak, kali nih accident pulak)


so akupun tolong lah 2 gurl chinese tadi. pembonceng tak cedera parah sangat. cuma luke-luke di bahagian tangan. yang agak parah gurl yang bawak motor tuh. dier terbaring jer. mungkin kaki dier terseliuh sebab motor tuh himpap kaki dier. and semestinyer yang bawak kereta tu sihat walafiat tanpa sebarang kecederaan. mujurlah 2 gurl chinese tu pakai sweater, so dapat protect badan mereka dari bercium dengan jalanraye yang kasar tu. lastly, gurl malay yang bawak kereta tu hantar 2 chinese gurl pergi klinik UTM. hope both of them tak der ape. insyaallah..

aku tak berani komen pasai siape yang salah dalam hal nih. mungkin due-due salah kan. ape yang paling penting semuenyer selamat. so nasihat aku dekat diri aku sendiri dan kawan-kawan belogger sekalian, berhati-hati di jalan raye kay!!!!!!

p/s:pesanan kepada cik tero. sila study sekarang juga!!! anda ada paper killer hari isnin nih. dah la tak sentuh apa-apa pun lagi. pergi study sekarang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 comments:

eik`S noName said...

owh...nasib xde serius mane kan...alahamdulillah lah....

aneszailani said...

woo..seramnya!!

joegrimjow said...

pernah jugak tengok eksiden depan mata ni
!!!

Mr Rulez said...

uit..slalu pmpn mmg cam 2..pmandu bhemah..hek3
nie kes men kuar jer kan..tp takpe nseb bek ckit jer..;)

sekamrrindu said...

salam..


hati2 bila di jalan raya...

Deby Gurl said...

hui.

seb baek. ingatkan kamo yg kebabom td. huhu.

ish. baru aritu tgk vid tunjuk mcm2 accident, yg jd mangsa innocent bystanders. tobat xnk bwk laju dh. (tobat la kot).

take care!

darkbatman said...

erkk..seram wooo..menakutkan jer..

bobbetonth said...

benar atau salah belakang kire. yang penting sebagai penunggang motor kene amal defensive riding. sebab kalau eksiden yang teruk penunggang motor nih lah...sekadar 2 sen saya =)