Tuesday, March 2, 2010

2 in 1 - leh kurus plus dapat fulus....


jangan salah paham kay...aku bukan nak promote jus mate-5 or bende yang termasuk dalam korem tu. aku pun naik muntah tengok iklan sebeso alam kat metro tuh. pergh....die sorang pulun..aku tak nak komen banyak coz dier bayo per..bukan free...heheheh...juz nak kongsi ngan korang pasai PART TIME job aku nih.........


MAKANAN......
.MAKANAN
NASI LEMAK....BIHUN
BUAH....
...KUEH


tu la laungan keramat aku tiap2 ari sampai nak terkeluar aku nyer anak tekak kecuali ari sabtu(public holiday). okay gak la keje. senang jer. aku nyer suplyer aka acik tiah akan letak makanan nih kat bangku. aku amik, jerit n jual. ala...kirenyer aku jual bilik ke bilik ar.

(aku ready nak memecahkan anak tekak aku)


(it's show time)


(nasi lemak. kalo bihun dier tulis B)


(kueh karipap. aku jual karipap sardin n karipap ayam)


(buah. aku jual buah honey dew ngan jambu batu)

tiap2 petang aku jual. aku nyer income lak kire dari baper banyak aku jual. kirenyer acik tu kasi aku komisyen la. acik tu jual:

nasi lemak RM2.00 sebungkus
bihun : RM 1.50
buah and kueh : RM 1.00

komisyen aku:

nasi lemak RM0.40 sebungkus
bihun : RM 0.20
buah and kueh : RM 0.10


kirenyer sehari aku leh dapat RM10.00 - RM 15.00 untuk sejam jual. pastu yang tak abis aku leh makan sampai perut pecah. ala kalo acik tu amik pun ke tong sampah gak kan. better aku makan. aku amik buah jer la.diet la katekantapi aku penah dapat sampai RM20.00.

(hasil titik peluh aku)

even tak lumayan pun, tu bukan goal aku nak dapat duit. aku nak exercise jer. kan aku kene menapak maje jual tuh. even blok aku nih ader lif. aku lagi prefer naik tangge. make terbakarlah lemak2 aku yang degil tahap dewa nih. so cam 2 in 1 la kan. daripade aku berjogging sowang2 baik aku jual sowang2. siap dapat duit lagi. sebulan sekali or due kali aku reward diri aku nih ngan g makan kat tempat yang bezz. hahahaha.

tu jer aku nak citer.........

p/s: arinih jual aku dapat RM13.00. alhamdulillah. tapi aku leh tinggal kunci bilik aku dalam plastik aku jual tuh. cian acik tiah kene anto kat utm balik. pelupo tol aku nih....

8 comments:

NaniRostam said...

wah bakal usahawan nih....bagus2.

TeRRoRRiZZ said...

insyaallah......
maceh n terharu sangat untie nani sudi singgah belog saye...

TeRRoRRiZZ said...
This comment has been removed by the author.
kaChaNG_dEwa said...

wei..rum8 aku dulu wat biz camni gak.tapi dia malas sket la..letak kat bangku lua bilik or kt tga je.last2 tak balik modal.huhuu..pastu jual rokok baru kayo.ahakzz..

Deby Gurl said...

wahh... lame dh xdgr sore tero nyanyi2 lagu nasik lemak ptg2. hhahaha

TeRRoRRiZZ said...

heheheh.......
biznez masih berjalan seperti biaser..
huahahah......
jemput beli yek........

Seri said...

mai la singgah kp jual nasi lemak.
lapar...

TeRRoRRiZZ said...

alamak....
tak tau pulak....
kene jual nih.......