Saturday, May 8, 2010

A Tiny Apartment Transforms into 24 Rooms



unbelievable!!!!!!! tu ayat yang terpacul keluar dari mulut aku lepas aku tengok video nih. tak terfikir langsung aku akan ade rumah macam nih. unik, ringkas dan lapang. mungkin agak sukar nak jumpe kat Malaysia nih rumah yang tak de bilik(maksud aku bilik individu la. bilik air aka jamban tak termasuk kay). paling tak pun rumah tu mesti ader 2 bilik tidor. betul tak?

aku sangat suke dengan konsep tuan rumah nih gunakan. tuan rumah nih menggunakan ruang dengan sebaik mungkin. mungkin rumah macam nih sesuai untuk orang yang pemalas coz tak nampak bersepah sebab boleh sorok-sorok sampahnye dekat mane -mane bahagian yang korang suke(jangan jadi pemalas!!!!). selain tu, aku jugak suke part bath tub tu kalau tak digunakan boleh dijadikan tempat duduk kepada tetamu. serius sangat kreatif(no wonder la coz tuan rumah nih arkitek).

kalaulah seseorang sanggup kasi sepuluh juta kat aku(in us dollar tau), aku nak buat sebijik rumah cam tu sementara memenuhi hari-hari aku sebagai seorang yang bujang. rumah nih bagi aku tak sesuai sangat untuk orang yang dah kawin kan. entry aku berhenti di sini.

p/s:kredit kat abang aku ipin coz sebab aku selongkar pc dier la aku jumpe video bezz nih.

16 comments:

shazika said...

aku tak dpt tgk video..
sedeynyer

TeRRoRRiZZ said...

rugi tau......
serius...

shafiq said...

nice one ! ;)


My latest entry : Yuna Dan Tuala Wanitanya

AiZ said...

best giler...
genius lah die.. ^___^



let see ape u nak komen entry i plak ^___^
Apa nak buat jika u all berada di dalam rumah terbakar?

TeRRoRRiZZ said...

tau tak per..
da agak da korang mesti setuju nye ngan aku

bH said...

pehh..dah tak relevan la rumah besar macam ni..haha

kaChaNG_dEwa said...

Waaaa....!!aku pon nak jugak camni.lalalaa~

bagi free boleh?sapa nak sedekah?besar pahala tau.huhuu..

Miz Kadiah said...

wow.. Best giler.. Kalau macam tu boleh buat, aku nak gak suh apartment tempat aku duk skang jadi macam ni.. jimat ruang..

chybee said...

lawa..i like!!!

TeRRoRRiZZ said...

kachang:dari orang buat untuk ko baik buat utk aku.

kadiah:silakan. tapi takut kene tuduh plagiat lak..ermmmmmmm

~ar!eyko san~ said...

gler style..ary pn nk gak
usd 10 000 000 000 nk wt umah cmtu..sgt2 hebat =))

yott said...

vry2 intrsting..

TeRRoRRiZZ said...

that right....

miss lolly a.k.a luvfareda said...

waa

xley loading. lembab :(

Leelee said...

sukaa~
((;

mengenaldiri said...

salam..
wow, amazing..
=)