Monday, October 4, 2010

masam masam manis di hari graduasi AKU

(rembat dari en. GOOGLE)


nauzubillah!!!!!!!!!!!!! dah 6km habuk (ayat ini adalah ayat hiperbola) dekat belog aku. boleh buat aksi kuak lentang lah dekat lautan habuk nih. sikit punye lama aku tak update blog. sibuk kot dengan kerja. penat habis lah(baget kerja as a buruh binaan jerk. kerja kedai kek je kot). kembali ke topik di atas, dalam entry kali nih aku nak abadikan kenangan mase hari gaduasi aku. hehehehehe. aku bergelar siswazah sekarang tau (berlagak giler. nyampah nyah.....) ok serius banyak giler drama, masam manis but overall tetap memalitkan seribu satu kenangan yang mustahil untuk aku lupekan......


PART 1 : Sebelum bertolak

MANIS
  • along aku memang terkenal dengan sikap ketidak 'punctual' nya dalam menepati mase. tapi kali nih lain giler. pukul 8 dah terpacul kat depan rumah. janji pukul 10 bertolak sama-sama. aku pun time tuh taik mate pun dok menempel lagi kat mate, tak mandi lagi (aku kerja sampai malam kay. bukan aku malas bangun pagi tau). terbaek lah along......

sebelum bertolak, bergambar dekat cermin dulu

berhenti sebentar di tol....picture time dengan ipin

dengan supermodel iklan darlie, edy

MASAM
  • anak buah aku yang gorgeous (macam aku!!!) berebut-rebut nak dok satu kereta ngan aku. ades. sayang jugak diorang ngan aku. legalah anak buah aku yang paling tue, emi mengalah dengan yang lain naik kereta yang lagi satu. kalau tak aku kene duduk kat bumbung la jawapnye. dear emi, acu cayang cecangat ngan emi. muah muah muah!!!!!!!

dalam kereta..sempat lagi posing


PART 2 : Setibanye di Skudai, Johor

MANIS
  • sampai di skudai, ingat susah nak carik hotel. rupenya senang giler lah. betul-betuil tepi jalan and dekat sesangat dengan utm. hehehehe. suke suke suki.....

MASAM
  1. hujan berjebah jebah turun. ades. kuyup lah aku. dah lah aku dah siap pakai baju kurung nak pergi majlis anugerah dekan. hilang ayu (but still sexy. huahahah perasan). bachin habis tudung aku, makeup cair. ades.............
  2. mase nak check in, aku lope pulak nak draw duit. duit dalam wallet ade 40 inggit jerk. nak bayar balance duit hotel pun tak cukup. terpakse paw mak minta simpati. lega ma kasi. kalau tak kena mintak sedekah kat tepi jalan. tolong kami bantu kami orang-orang tak cucuk duit(nyanyi dengan melodi lagu p.ramlee)


PART 3 : Majlis anugerah dekan

MANIS
  • dapat jumpe balik dengan budak SPA yang sememangnye alwayz hap'pening'. even bukan semue yang datang tapi tetap bezzah.............

antara mereka yang dapat anugerah


hero malaya.

hehehe. tahniah semua


MASAM
  • aku sampai lambat sikit dari mase yang telah ditetapkan. bukan ape. selalunye utm nih jarang on time buat majlis. OPSSS maaf UTM tercinta. bertitik tolak dari situ aku pun datang lah lambat sikit. so turn aku dikalungkan pingat terlepas. ambil lah sendiri kat depan lepas habis majlis.........kasihan cik siti khatijah.


PART 4 : Makan besar

MANIS
  • hasrat aku nak belanje satu family tercapai. destinasi pilihan my friend tomyam. aku nak pergi damai tapi lupe jalan lah pulak. malas nak sesat-sesat nih. dah la bawak orang. hehehe. semue pujilah makanan kat situ sedap dan berbaloi-baloi...kembong lah perut macam ikan buntal...OPSSSS

beso mulut anak buah kecayangan aku nih, emi


muke orang kekenyangan

MASAM
  • memang tak boleh blah family aku order.... macam bullet train lajunye...adik yang amik order tu pun pening kepale. haru biru. dengan itu maka terbanglah duit aku RM2++. legelah kali nih aku sempat draw duit manyak2. kalau tak cuci pinggan kat daporlah jawapnyer!!!!!!!


PART 5 : Sesi memecahkan anak tekak KaRAoke TiMe

MANIS
  • time ni lah semue nak tunjuk bakat menyanyi termasuk aku yang sememangnye suare terbukti sedap nih. siap lompat-lompat lagi. legelah lantai tu konkrit. kalau kayu dah lame dah roboh. memang masing masing tunjuk talent lah. heheheh



penuh penghayatan


nadhirah ngan dik ya tunjuk bakat


teran jangan tak teran


time duet..heheh romantis gitu

MASAM
  • salah sorang anak buah aku, nadhirah mengamuk sebab tak dapat nyanyi. mane tanye ayah dier merangkap abang aku asyik nyanyi jer. tak kasi chance kat orang lain. aku jadi penyelamat keadaan dengan kasi si nadhirah ni nyanyi lagu dancing queen. nadhirah nih peminat tahap hard core kumpulan abba.....


PART 6 : Hari Konvokesyen

MANIS
  • happy sangat sebab semua family aku dapat hadir di hari bersejarah nih. cewah. yang paling bezz semua datang bukan dengan tangan kosong. aku dapat bunga and patung. family ku. tq so much. siapalah aku tanpa kamu di sisi. sob sob sob
my heartbeat

bersama banker aku.tempat aku mendapatkan sumber kewangan


along dengan wife, kak ana


angah..yang alwayz sempoi...


dengan aku pun nak berebut ker????


my sister...


main geget-geget dengan nadhirah

  • dapat jumpe balik semua budak kelas aku and rakan seperjuangan di UTM. tahniah buat diorang semua. yeah!!!!!!!!!
  • dapat rakam banyak sangat kenangan dengan kawan2. ye lah kan ble lagi lah dapat jumpe.



sebelum masuk dewan


dengan jad SPH


dengan iman


dengan ammar. kontot nye aku nih


dengan jot


annas yang sengal tahap gaban and mail yang bertanggungjawab


dengan kak nisak


dengan junior mase dekat sekolah menengah


sehari sebelum...


dengan acap yang cekal


  • last but not least aku dapat jumpe somebody kat bawah nih in person. even dari jauh. he is one of my favourite photografer..


MASAM
  1. mak ayah aku hilang. aku tak dapat carik. aku call banyak kali tak dapat.sampai aku nangis-nangis la. uwa!!!!!!!!!!!!!!!
  2. mase dalam dewan sultan iskandar, bulu mata palsu aku tertanggal sikit. alamak. dah la aku tak bawak gam dier dalam beg. onar betullah.
  3. aku terlalu nervous sampai tak cakap pulak nombor naik aku kat budak kelab aku yang jadi ajk dewan. biyane......

actually banyak sesangat aku nak berceloteh dekat sini tapi masa tak mengizinkan. dah nak masuk kerja nih........ see ya in next entry!!!!

p/s : tq kepada semua yang alwayz support aku. hanya ALLAH swt yang dapat membalas jasa anda.


3 comments:

Seri said...

tahniah

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

tahniah!

siyes smart pixca yg 1st neyh



btw..

do folow me yeah?

http://owlkieranaa.blogspot.com/

tq!

Anonymous said...

The greatest post that I have read this year!